Wednesday, August 24, 2011

Tugasan Terakhir Sebelum Bercuti

Assalamualaikum.


Okey, kita terus ke jalan yang lurus, jangan belok belok. Hari ni aku buka puasa minum air cincau, nasik tadak. Sebab apa..?? Sebab sibuk nak siap kan tugasan terakhir sebelum berangkat ke Nilai pukul 11 pagi esok. Jangan jeles okey. COOL. So,dari pukul 5 petang samapi 11 malam ++ aku mengabadikan diri di hadapan lappy semata mata nak buat Animation OMG. 


WHAT THE ..... OMG..??!!


Ramai laa nak buat melatah OH MY GOD,, HOMAIGOD,, bla bla bla... Aku, dan macam biasa, Adik aku, Huda, nak lain dari yang lain.. Suke hati korang laa nak buat apa dengan OMG korang.. Jadi,,aku dah dapat satu nama lain untuk OMG aku. Bukan  OH MY GOD macam diorang. Tapi...............


OH MAK GUARD... ( credit to Ina sebab bagi idea nama tu. )


Sebenarnya,, tak ada kena mengena pun animation yang aku buat dengan OH MAK GUARD tu.. Tapi,, macam biasa aku nak muntah darah buat benda tu. Nasib baik ada yang nak membantu. Terima kasih kepada  Yazid Torpedo untuk tutorial menggunakan software Adobe Flash. Dan Mizi. 


Okey,, korang temgok dan nilai lah sendiri. Baru nak belajar buat okey. So,mungkin banyak kekurangan. Maaf.




video


**Muntah darah tahap kritikal. Dah berbaldi baldi darah aku keluar dari buat storyboard lepas. Haish! Kesengalan melanda ketika membuat video ini. Pinggang bagai nak patah duduk atas kerusi je. Kalau tak dapat highest marks, mesti satu kolam darah aku keluar! HAHAHAH!