Sunday, September 25, 2011

Selamat Hari Jadi

Assalamualaikum.


Okey. Hari ni 25hb Sept. Hari Ahad. Duduk depan laptop. Perut rasa lapar, makan beger. Tak ada keje nak buat. Aku nak cerita something. Nak baca leteww.. HAHA. 


Sebenarnya, besok hari jadi Iliyana Rosli. Kalau tak kenal, padan muka korang. HAHA. Aku tak tahu nak bagi hadiah apa dekat dia untuk hari jadi dia tahun ni. Jadi, dengan ini, aku telah membuat keputusan decision untuk buat cover song sempena hari jadi dia. Aku ada tanya dia nak lagu apa, okey fine. Dia main main =.=''
( Masa 16hb tu, aku dah bagi dia birthday present and wish, tapi saja nak bagi hadiah lagi. Hehehe. )


Last last, dia kata dia minat lagu If I Die Young and Skyscraper. Meme berbelit lidah aku nak nyanyi lagu tu. Jadi aku pun duduk duduk merangkak ke sana ke mari carik lagu yang senang untuk nyanyi. Tup Tup!! Aku dapat idea. Lagu Nsync! ( Dulu aku minat gila dengan group ni. I love you JC!! HAHA. )


Lagu apa..?? Lagu T.I.P.U ( This I Promise You. )


Recording ini amik masa selama dua hari nak disiapkan. Sebab ada macam macam masalah. Dengan kamera tak ada bateri, bila dah half way nyanyi salah chord gitar. Lupa lirik. Nak edit lagi. Potong mana yang salah.  Macam macam. Tapi, usaha escalator kejayaan, right.? So, pagi tadi baru laa sempurna lagu tu. HAHA. 


Sebelum tengok video tu, aku nak bagitahu dulu. Kalau tak sedap, jangan kutuk, okey. Sebab benda ni untuk suka suka saja. Background agak bersepah sebab buat dalam kelas. HAHA. 


**muntah darah kalau aku tgk banyak kali..HAHA. Sori tak tengok kamera sebab saya pemalu
( Padahal tak hafal lirik. Hikhik. ) Sori jugak kalau ada sebutan yang salah,, saya terlalu nebes. HAHA.


Terima kasih kepada junior junior ku (Azrul, Harun, Zul. ) kerana membantu menyiapkan video ni. Lepas ni dah boleh buat band dengan korang. Tak lupa jugak pada Huda dan Boby. Thank You Very Kamsa.!!!


**bagi sape sape yang tak tahu lirik lagu ni, saya dah serta kan dibawah ini bersama chord gitar nya, kalau anda nak try lah. Fyi, lirik ni dah di potong potong dan dicincang bagi menjimatkan masa saya untuk menyanyi. Kalau nak yang full, carik sendiri. Hee~~


A Bm
When the visions around you,
G A
Bring tears to your eyes,
A Bm
And all that surrounds you,
G A
Are secrets and lies,
G
I'll be your strength,
A
I'll give you hope,
D Bm
Keeping your faith when it's gone,
G
The one you should call,
Asus4 A A
Was standing here all alone.


D
And i will take,
A
You in my arms,
Bm G
And hold you right where you belong,
D A
Till the day my life is through,
G
This i promise you,
G D
This i promise you.


A Bm
I've love you forever,
G A
In this lifetimes before,
A Bm
And i promise you never,
G A
Will you hurt anymore,
G
Igive you my word,
A
I give you my heart,
D Bm
This is a battle we've won,
G
And with this vow,
Asus4 A A
Forever has now begun.


**kalau nak tengok video ni, anda semua boleh suruh Bruno Mars tu diam buat seketika okey. Hehe. Nanti tak dengar pulak lagu nye.. Tadadam tadadam..




video

**kepada Iliyana Rosli, Selamat Hari Jadi. Sori, ini je yang mampu adik bagi dekat akak. Tak best mana pun tapi, adik dah cuba. Kalau tak suka, tak apa lah. Sayang akak ketat ketat. Lebiu muah muah. Selamat Hari Jadi!!!!!Jangan sedih sedih okey. Adik ada.  (^_^)